Zamieszczone przez piramida
[O2] zasłanianie "kartonem" chłodnicy na zimę
Zwiń
X
-
W jedną stronę ? :diabelski_usmiechZamieszczone przez szkoda:?: :!:Zamieszczone przez piramidatez mam około 567km do roboty.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"
k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
6-7 ma sie rozumiec :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
jest to mozliwe tylko trochę chyba za szybko spadła do 75stopnisuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
jak najbardziej, jakby postał dłużej to zjechała by na 0Zamieszczone przez fernandoMam takie pytanie: czy to jest normalne, że po przejechaniu ok. 16 km (strzałka już dobijała do 90 stopni), kiedy samochód postał 3 minuty z włączonym silnikiem, temperatura pokazywana na szafie znowu spadła do ok. 75 stopni?
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
U Ciebie też tak jest. Tylko auto musi się dobrze nagrzać.Zamieszczone przez Maru 123a tu ciekawostka bo np. w audi a6 2005r mojego znajomego 2.7tdi temp. podczas jazdy 90st. staliśmy ponad godzinę na mrozie -15st. temp. grzania wnętrza ustawiona na 25st i... wskazówka temp. silnika nawet nie drgneła :shock:Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
dokładnie, jak zjeżdżam z trasy to temp trzyma, nie wiem czy aż tak długo ale zupełnie inaczej niż np. po 20km miastaZamieszczone przez AdamBU Ciebie też tak jest. Tylko auto musi się dobrze nagrzać.Zamieszczone przez Maru 123a tu ciekawostka bo np. w audi a6 2005r mojego znajomego 2.7tdi temp. podczas jazdy 90st. staliśmy ponad godzinę na mrozie -15st. temp. grzania wnętrza ustawiona na 25st i... wskazówka temp. silnika nawet nie drgneła :shock:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
ja mam , co prawda O1, ale zasłaniam kartonem chlodnicę od dołu do wysokości ok 1/3, miej wiecej tyle ile ma ta dolna kratka.
dlaczego ?
1. nie sypie sie piach i sól na chłodnicę
2. kamienie walą w karton i nie robią dziur w chlodnicy (szczegolnie ważne w górach)
3. wczesniej się nagrzewa (sprawdzone na trasie i vag-iem)
4. nie trzeba zdejmować przed dłuższą drogą (wszak wieksza część chlodnicy jest odsłonieta)
nic sie nie przegrzewa, sprawdzone vag-iem.
Komentarz
-
-
Maru 123 mam takie coś. Fakt estetyką nie powala ale ja przetestowałem i auto moim zdaniem zdecydowanie szybciej się nagrzewa. Ma jeszcze jedną zaletę... pomimo tego że kiepsko wygląda sama osłona to komora silnika pozostaje praktycznie niezabrudzonaZamieszczone przez Maru 123sesik, nie... jakoś nie powala estetyką :P
ale zresztą po co ci to jak ty kochasz szorować autko
Komentarz
-
-
Szorujesz auto od środka ??? ( pod maską ) ???? Ja tylko sprawdzam olej i kilka razy w miesiacu jade na myjnie
Komory silnika raczej nie widze chyba ze cos mechanik madruje to wtedy mam jakis wgląd , wiec nie dziw sie koledze że nie zakłada osłonek bo i po co . Jak ankieta pokazuje wiekszośc ma zachlapana komore silnika co myśle jest norma.
:wink: Taka osłonka może by chronila komore silnika gdybys jeżdził w bardzo ekstremalnych warunkach typu błoto itd gdzies po terenie ale to auto raczej takich dróg nie lubi . Jeżeli sie pobrudzi to za kilka dni popada i umyje wiec sie nie martw .
Komentarz
-
-
obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Maru 123, chłodnica odkryta, ogrzewanie na ok 1/3, prędkość 1, nawiew na szybę.
Ogrzewanie przekręcam na max jak temp zawita ok 45st, wtedy też prędkość na 3.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Witam, trafiłem na wątek i od razu poleciałem kartonik zapodać, że też zapomniałem o tym i ten "dziadkowaty" sposób sprawdza się w 100% (mój kartonik nawet ma regulację pochylenia hehe
samo tak wyszło), jakby producenci robili idealne auta nie było by tematu, a tak nieraz trzeba poprawić fabrykę....
Passat b8 2.0 TDI
Komentarz
-
-
Maru...dziś test, dopiero założyłem i nie może to być cienki kartonik tylko wziąłem bardzo sztywny gruby (papier najlepszy izolator i ma to chronić ogólnie przed zimnym powietrzem na silnik), jeździłem kiedyś z benzynami i była różnica szybciej się nagrzewał przy jeździe szosowej, w mieście na b. krótki dystansie może to być mniej widoczne ale jak ktoś hula do pracy obwodnicą np po 10 km to poczuje...Passat b8 2.0 TDI
Komentarz
-

Komentarz